VIRTUALNI DATA CENTAR

Virtualni data centar

Pay per use

Virtualni Data Centar zasnovan je na vodećoj virtualizacijskoj tehnologiji (VMware vCloud Director) koji u pozadini koristi i najnapredniju storage virtualizacijsku (Software Defined Storage) IBM Storwize i IBM Flash tehnologiju. Ustrojen je na način da korisnicima omogućava pristup vodećim IT tehnologijama bez inicijalne investicije, odnosno prema “pay per use”.

Snapshot

Backup servera je ugrađen bilo kao “snapshot” bilo kao backup na NFS i iSCSI storage sustave (ili po želji/potrebi na traku). Promjene (dodavanje/oduzimanje) resursa (procesora, memorije, diskova, mrežnih postavki) je trenutno, izuzetno jednostavno i moguće bilo kada ovisno o poslovnim potrebama. Licenciranje software korištenog u VDC također slijedi “pay per use” model – licence se plaćaju mjesečno ovisno o realnom korištenju.

Pouzdan sustav

VDC sustav je višestruko redundantan, inherentno pouzdan i raspoloživ. Korisnik dobiva svoj VDC unutar kojeg samostalno upravlja svim resursima i postavkama. Kreiranje, instaliranje, upravljanje virtualnim serverima, mrežama, firewallima, backup rutinama, dostupno je korisnicima kroz samouslužni portal.

Virtualni i fizički serveri

VDC projektiran je i uspostavljen na način da omogućava korištenje fizičkih i virtualnih servera. Na taj način omogućeno je povezivanje kolociranih računala s VDC, s druge strane još uvijek postoje aplikacije koje ne dozvoljavaju parcijalno licenciranje u virtualnom okruženju.

Tražite rješenje za vas?

Naši tehničari će vam omogućiti najbolje rješenje na tržistu bez obzira na veličinu vašeg poslovanja.

Kontaktirajte nas