Poslovna analitika

Virtualni data centar

Ključna poluga za efikasno upravljanje poslovanjem

Kreiramo rješenja za brzu i preciznu analizu vaših podataka.
Kreiramo rješenja po mjeri i potpuno prilagođena vašim potrebama.
Zajedno s vama radimo na vašim podacima i učimo vas kako ćete na kraju procesa sami preuzeti brigu o podacima.
Posjedujemo znanja za tvrtke iz područja financija, telekomunikacija, osiguravajućih društava i javnog sektora.

"It’s all about information." (MICHAEL PORTER)

Usluge

Sustavi za podršku odlučivanju

Sustavom za podršku odlučivanju znatno se podiže brzina i kvaliteta procesa donošenja odluka na svim razinama upravljanja. U izgradnji sustava za podršku odlučivanju sadržane su dvije ključne inicijative:

Skladištenje podataka

U domeni skladištenja podataka izvodimo integracijske projekte sa svrhom stvaranja jedinstvenog i vjerodostojnog mjesta istine, kao početne točke za daljnju eksploataciju podataka. Poseban naglasak u dizajnu i implementaciji stavlja se na pouzdanost, brzinu i robusnost isporučenog rješenja.

Poslovna analitika

Projekti implementacije suvremenih izvještajnih sustava na postojećim skladištima podataka. Riječ je o sustavima koji pružaju brz i kvalitetan uvid u ključne pokretače poslovanja, koji donose odgovore na pitanja što se i zašto dogodilo. Rješenja koja implementiramo za vizualnu prezentaciju podataka koriste kombinaciju BI dashboarda i samouslužnih BI alata i u skladu su s najboljim praksama kontrolinga te IBCS standardima.


Podatkovno inženjerstvo

Izrada sustava namijenjenih prihvatu i obradi velike količine raznorodnih podataka generiranih velikom brzinom i priprema istih za statističke obrade i integraciju u sustave za podršku odlučivanju. U implementaciji koristimo skup tehnologija koje omogućavaju brzu i jednostavnu horizontalnu skalabilnost svih komponenti sustava čime se rješava problem uskog grla i adresira širok spektar izazova počevši od same količine podataka pa do potrebe za „near real time“ dostupnosti (za gotovo trenutnom dostupnošću).


Napredna analitika

Optimizacija poslovnih procesa i prepoznavanje poslovnih prilika kroz traženje skrivenog znanja u podacima, primjenom odgovarajućih statističkih modela. Naprednom analitikom adresiran je širok spektar poslovnih izazova, počevši od personaliziranog i proaktivnog pristupa klijentu kroz bolje razumijevanje njegovih potreba, optimiranje internih procesa organizacije, pa sve do predviđanja trendova i ishoda budućih događaja. Iz područja napredne analitike poseban naglasak stavljamo na rješenja za sprečavanje prijevara (antifraud rješenja) i pametno planiranje.

Anti-fraud (Rješenja za sprečavanje prijevara)

Protupravno stjecanje imovine i korupcija dvije su najznačajnije metode prijevare. Automatizirana rješenja za otkrivanje prijevara postala su nezaobilazna s obzirom na rastuće trendove u broju prijevara. Istraživanja potvrđuju da organizacije koje koriste analitičke podatke u inicijativama za borbu protiv prijevara prijavljuju koristi, pri čemu približno 90% prijavljuje srednje ili visoke koristi. Data Target koristi SAS tehnologiju u anti-fraud rješenjima. Ciljanim skupinama nudimo Fraud management Solution (rješenje za upravljanje prevarama), Anti-Money Laundry Solution (rješenje za sprječavanje pranja novca), Continuous Monitoring for Procurement Integrity (rješenje za stalni nadzor integriteta nabave).

Pametno planiranje

Fokus rješenja za pametno planiranje je ubrzavanje i podizanje kvalitete procesa planiranja kroz visoko integrirani pristup na razini cijele organizacije. Sustav omogućava razvoj kompleksnih planskih modela, istovremeni rad velikog broja korisnika, verzioniranje modela i izradu brzih simulacija ishoda u ovisnosti o promjenama ulaznih parametara. Isto tako, sustavom je između ostalog podržana analiza trendova, sezonalnosti i vremenske ovisnosti podataka, čime se uz određenu vjerojatnost mogu predviđati budući događaji.

Metodologije

Modularna implementacija

Rastavljanje složenih projekata na odvojene “end-to-end” projektne isporuke svakih šest mjeseci. Fokus je na zadovoljavanju potreba za podacima poslovne strane, u što je moguće kraćem roku.

Prva faza:
Radionice
Definiranje zahtjeva
Tijekom implementacije:
Verifikacije metodologije
Potvrda podataka i isporuka
Na kraju implementacije:
Testiranje
Edukacija korisnika

Svakom klijentu pristupamo personalizirano, uzimajući u obzir sve iznimke, specifičnosti i prioritete poslovanja prilikom podizanja analitičkog rješenja.


Pružamo vam podršku u realizaciji analitičkih ciljeva:

Kroz implementaciju najboljih poslovnih i organizacijskih praksi vezanih uz analitička rješenja.
U uspostavi analitičkog centra izvrsnosti u sklopu organizacijske strukture klijenta.
U implementaciji analitičkog roadmapa organizacije.

Tražite rješenje za vas?

Naši analitičari će vam omogućiti najbolje rješenje na tržištu bez obzira na veličinu vašeg poslovanja.

Kontaktirajte nas